Home » over ons

Waarom bestaat tas toch lief?

Als horecaondernemers in Rotterdam merkten wij dat het landschap in de Rotterdamse horeca aan het veranderen is. Kleine en middelgrote horeca en leisure zaken gaan failliet door de corona crisis en worden massaal overgenomen (voor een schijntje) door een paar machtige groepen. Deze kleine en middelgrote ondernemingen geven Rotterdam haar ziel. Wij zijn dan ook bang dat Rotterdam haar ziel kwijt aan het raken is. Natuurlijk zijn er subsidies, maar die zijn helaas niet genoeg om overeind te blijven. Zelf hebben wij ondervonden hoe zwaar het mentaal is om thuis te komen zitten zonder perspectief en doel. Na jarenlang geknokt te hebben om het bedrijf te krijgen waar het moest zijn moesten we nu noodgedwongen vanaf de zijlijn toezien hoe hetgeen zo zorgvuldig was opgebouwd, zonder eigen toedoen kapot ging. Dit kon zo dus niet langer. Daarom zijn we begonnen met dit initiatief. Er moest een doel en perspectief komen.

Wij helpen Rotterdamse ondernemingen aan extra omzet en exposure, daarnaast zijn we vooral bezig om deze ondernemers te her-activeren in hun ondernemerschap. Wij zijn er namelijk heilig van overtuigd dat als we samenwerken we tot grootste dingen in staat zijn! Naast ons sociaal economische doel, namelijk het in leven houden van de kleine en middelgrote horeca en Leisure in Rotterdam hebben we ook een sociaal maatschappelijk doel. Dat doel is om jongeren uit kansarme wijken bij ons initiatief aan stage en werkplekken te helpen. Deze jongeren vielen al vaak tussen wal en schip voordat het  coronavirus zijn grip op de wereld kreeg. Nu is dat alleen maar erger geworden, stage en werkplekken zijn nog schaarser geworden en dat lijkt niet snel te veranderen. Wij willen laten zien dat er zelfs in moeilijke tijden kansen en uitgestoken handen zijn. En als er geen kansen zijn, creëer je ze gewoon zelf! 

Hoe doen we dit?

Samen met een aantal Rotterdamse partners en sponsoren hebben wij een gerse tas ontworpen vol met echte Rotterdamse spullen. Zo heeft bijvoorbeeld Rotterdams eigen dichter Derek Otte speciaal voor ons gedichten geschreven heeft Gers! bladen geleverd en de Euromast mastkaarten die recht geven op een jaar lang gratis Euromast bezoeken, daarnaast en dat is het belangrijkste, zitten er talloze kortingsbonnen in van zaken die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Toen wij de eerste participanten vroegen waar we ze voornamelijk mee konden helpen was eigenlijk altijd het antwoord: omzet en snel een beetje graag! De mensen die de tassen kopen geven massaal de kortingsbonnen uit bij de participanten waardoor onze participanten direct omzet krijgen en hopelijk geholpen zijn! De omzet die wij uit de verkoop van de tassen halen stoppen we direct weer terug in het drukken van kortingsbonnen, marketing en het creëren van stage en werkplekken.

Naast dat we de kortingsbonnen voor ze ontwerpen en drukken zorgen wij ervoor dat deze zaken gratis exposure krijgen, via onze Instagram en website maar ook geregeld in de pers. Als wij aanvragen krijgen van pers nemen we die altijd mee naar onze participanten zodat die ook hun verhaal kunnen doen. Zo hebben we al heel wat mooie verhalen verzameld! 

Tevens koppelen we vaak partners en participanten aan elkaar om meer business binnen Rotterdam te houden.